21 Şubat 2012 Salı

18 Şubat 2012 Cumartesi

KREMALI MANTAR ÇORBASI

 çok severek içtiğim ve çoktan burda olması gereken bir tarif...afiyet, bal olsun....

malzemeler:
300 gr mantar( yıkanmış, küçük doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
2 bardak süt
1 paket krema
2 bardak tavuk suyu


 yapımı:
erimiş tereyağına arzuya göre minik doğranmış mantarlar ilave edilip kavrulana kadar sotelenir. üzerine unu katılıp un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. tavuk suyu ilave edilip kaynayana kadar karıştırılır.sütü katılıp tekrar kaynatılır. en son krema ilave edilir ve kaynamaya başladığı an altı kapatılır.tuzu ayarlanıp birkaç kez karıştırılır. ve servis edilir...

püf: yemeklerde tercihiniz sağlığınız olacaksa eğer tuzu en son ilave edin...zira bu şekilde içeriğindeki iyottan tam olarak faydalanabilirsiniz. hatta sofrada koymak en güzeli.. benden küçük bir tavsiye.....

13 Şubat 2012 Pazartesi

4 Şubat 2012 Cumartesi

ÜÇ RENKLİ BÖREK..

 ayda bir toplanırız biz arkadaşlarla..bu ayda ben ağırladım kendilerini...her gelen bir çeşit getirir ve ev sahibesine de bir tek börek yapmak kalır..birde sofrayı kurup çayı demlemek...muhabbet geceye kadar sürer.. her biri ayrı zevklidir...
iyi ki ayda bir toplanırız biz arkadaşlarla......

malzemeler:
4 adet yufka
2 adet havuç( rendelenmiş ve tuzlanmış)
250 gr ıspanak yaprağı(yıkanmış, kurumuş ve tuzlanmış)
250 gr pastırma( dilimlenmiş)
sıvıyağ
1 adet yumurtanın sarısı

yapımı.
ilk yufka serilir. üzerine yağ sürülüp ikinci yufka serilir. ikincisi de yağlanıp üzerine havuç serilir. üçüncü yufka serilir. yağlanıp ıspanak yaprakları döşenir. üzerine dördüncü yufka serilip yağlandıktan sonra pastırmalar döşenir. kenarlarından taşmaması için hafif kıvrılıp rulo yapılır. iki parçaya kesilip bir gün buzdolabında bekletilir.(zamanınız yoksa bekleme süresini birkaç saate indirgeyebilirsiniz.) üzerine yumurta sarısı sürülüp dilimlenir ve yağlanmış tepsiye dizilir. 150 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.ve  pastırmanın muhteşem lezzetinin tadına vararak afiyetle yenir.