13 Nisan 2011 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BAKLA

eşimin iş yoğunluğu nedeniyle 1 haftadır memleketimdeydim.. tek valiz gittiğim evimden 4 valiz geri döndüm. anneciğim ne var ne yok doldurmuştu her zamanki gibi...bakla da çıkan mutfaklıklardandı... anne yüreği işte kendi için aldığı herşeyi yavrusuna bağışlamak...her anne gibi benimkisi de....
bu arada seni çok özledim anneciğim..
seni çok seviyorum...

malzemeler:
1 kg bakla
1 kaşık un
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz, şeker
yarım limon


yapımı:
baklaları yıkayıp; uçlarını ayıklayıp suda beklemeye alıyoruz..zeytinyağı ve şekeri tencereye alıyor ve ince doğradığımız soğanları ve sarımsakları pembeleştiriyoruz. unu da ilave edip bir miktar kavuruyoruz.. baklaların suyunu süzüp tencereye alıyoruz..kısa bir süre bu şekilde kavuruyoruz.. sıcak su, tuz ve limon suyunu  da ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz. doğranmış dereotu ile servis ediyoruz...
not: sarımsaklı yoğurtla da servis edilebilir..

8 yorum:

Adsız dedi ki...

üzerine yoğurt da yakışır bence :)

Ellerinize sağlık

mutfagabuyrun dedi ki...

bende yoğurtlu tercih edenlerdenim ama dereotuyladaçok güzel olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

Adsız dedi ki...

memolinin annesi ellerine sağlık canım :)

Yeşim dedi ki...

anneler kıyamazlar yanlız yemeye illa evlatlarına böler bir kısmını değilmi:)
Baklayla pek aram yoktur ama olursa hayır demem.Ellerine sağlık canım.

Behiye Sönmez dedi ki...

bende yoğurtlu alayım :) ellerine sağlık
ALLAH annelerimize uzun ömür versin..öpüyorum

Özgen dedi ki...

Canım ellerine sağlık en sevdiğim yemeklerden biri bakla sevgier...

çeşnici Handan dedi ki...

Bayılırım ve severek yerim. Nefis olmuş ellerine sağlık canım.

sevtap(karabidikim) dedi ki...

Bayılırım bol dere otlu sarımsaklı yoğurtlu baklaya.Ellerinize sağlık.Hayırlı cumalar...