11 Haziran 2011 Cumartesi

KURU FASULYE..

herhalde börekler ve çörekler kadar hakediyordur bu sayfada olmayı....
benim oğlumun en favori ve asla hayır demediği yiyeceği..
"kuyu faşulye"si....
kimbilir kaç kez dile gelmiştir..
ama bir kez de memolininannesi blogunun tarzı ve sunumuyla....

malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye( ıslanmış yada bir taşım kaynatılıp yumuşatılmış)
2 adet kuru soğan
2 domates( rendelenmiş)
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz

yapımı:
önceden yumuşatılmış kuru fasulye çömleğe alınır..
üstünü geçecek kadar su ilave edilip kaynaması beklenir..
başka bir yerde tereyağ- sıvıyağa incecik doğranmış soğanlar ilave edilir..
pembeleşen soğana rendelenmiş domates ve salça ilave edilir..
kaynayan fasulyeye soğanı ve tuzu katılarak fasulyeler ağızda dağılacak kıvama gelene kadar pişirilir..
afiyet olsun......

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

benimde vazgeçemeyeceğim yemeklerden canım.yanında da pilavla harika olur.ellerine sağlık.öpüyorum.

ASLI dedi ki...

cok severim.Yanina da pilav.Ellerine saglik