13 Kasım 2010 Cumartesi

KARNABAHAR ÇORBASI

yemeğinden sonra birde çorba tarifi vermek istedim. ama önce birde faydalarına göz atalım bence..

*özellikle kadınların korkulu rüyası olan göğüs kanserine karşı korur içeriğindeki indol-3 karbonal sayesinde.
*potasyum ve fosforca zengindir..
*E vitamini ve minerallerce zengin oluşu kalp ve damar hastalıklarına yakalanma ihtimalini düşürür,sinir sistemimize iyi gelir. zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir.
* antioksidan içeriği kansere yakalanma riskimizi azaltır..
*bağırsakların çalışmasını düzenler, vücuttaki toksik maddelerin atılımında rol oynar, kabızlığı giderir...
*demir içeriği ile kansızlığı önler.


aslında sağlıklı yaşamak elimizde ama ne var ki şu abur cuburlardan kurtulamıyor ve bir o kadar hayatımızın içine katıyoruz.. yemeden duramıyoruz..


malzemeler:
yarım karnabahar
1 paket krema
1 küçük boy soğan
3 kaşık un
dereotu, tuz, sıvıyağ

yapımı:
karnabaharları yıkayıp küçük doğruyoruz. sıvıyağda kavuruyoruz. üstüne minik doğranmış soğanları da ilave edip bir miktar kavuruyoruz..krema, un ve suyunu ilave edip pişmeye bırakıyoruz. blenderle  inceltiyoruz.altını kapatınca tuzunu ayarlıyor ve ince kıyılmış dereotuyla servis ediyoruz. afiyet olsun...

4 yorum:

Swotpisces dedi ki...

tam mevsimlik bir çorba, elinize sağlık.

Duru Mutfak dedi ki...

çok teşekkür ediyorum beğeniniz için. Karnabahar çorbasını ben de yakın zamanda yaparak yayınlamak istiyorum. Ellerinize sağlık.

dokuzuncubulut dedi ki...

EN sevdiğim kış sebzesi. Her türlüsünü çok severim. Çorbası da yumuşacık pek lezzetli olmuş besbelli, ellerinize sağlık.
İyi bayramlar, sevgiler.

TATESAL dedi ki...

Karnıbahar çorbasını hiç denemedim genellikle brokoli yaparım ama mutlaka deneyeceğim,karnıbahar en sevdiğim sebzedir...ellerine sağlık arkadaşım...fırın karnıbahar da enfes ....sevgiler...