30 Nisan 2011 Cumartesi
EL AÇMASI PEYNİRLİ BÖREK
uzun zamandır eşimi göremiyor olmanın verdiği aşk ve şevkle yarınki pazar kahvaltısı için el açması börek yaptım... hazır yufkayla yapılanlardan çok daha lezzetli oldu bence.. öyle çok zor da değil... merdanesi oklavası olan herkes yapabilir...şimdiden kolay gelsin; afiyet olsun....
malzemeler:
1 adet yumurta
4 su bardağı un
tuz
su
1 çay bardağı süt
1\2 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
250 gr peynir
tereyağ
yapımı:
un, tuz ve su ile hamuru yoğuruyor ve 4 eşit bezeye ayırıp dinlenmeye bırakıyoruz. dinlenen her bir bezeyi önce merdaneyle sonra da oklavayla inceltip yufka haline getiriyoruz. tereyağı ile yağladığımız tepsiye ilk yufkayı seriyoruz. üstüne süt ve sıvıyağdan oluşan karışımdan biraz döküp 2. yufkayı açıyoruz.ve tepsiye dizip karışımla ıslıyoruz. 3 yufkayı da aynı işlemlerle serip üstüne peyniri döşüyoruz. en sonuncu yufkayı da serip kenarlarını şekillendiriyoruz. yoğurt ve yumurta karışımını da en üste döküp fırına veriyoruz. üstü kızarana dek pişiriyoruz.
not: yufkaların arasına tereyağ parçaları kesip koyabilirsiniz. lezzetinde önemli ölçüde değişiklik oluyor. tabii kalorisinde de:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
el açmasıda başka güzel olur canım.harika görünüyor.ellerine sağlık.öpüyorum.
elde açmanın tadını hazırlar vermiyor,
ne kadar emek,o kadar lezzet.
eline sağlık,sevgiler...
ahh onun tadını hiçbir böreğe değişmem canımmm nasıl güzel oluyor değil mi hele bizim köyde olacaksın ve kuzinede pişireceksinn anammm anamm:))
El acmasi bir börek tarifim var ama bu daha kolaymis.Yapcam ben bunu :)
ELINE SAGLIK
hmm ne lezzetli görünüyor...olsada yesek ;))
Ellerine saglik,Harika görünüyor!!
Yorum Gönder