cumartesi; yani "güya" tatilimin en yegane günü... ben yemek,temizlik,çalışılması gereken sınavlar üçgeninde gidip gelirken kendimi ilk şıkka teslim olmuşluğumun ürünü zeytinyağlı taze fasulyeyi fotoğraflarken buldum. pasta, börekten çok yemek yapayı seviyorum ben sanırım. arka arkaya verdiğim klasik ev yemeği tariflerinden de anlaşılıyor..
şimdiden afiyet olsun...
güzel haftasonları:)
malzemeler:
1 kg taze fasulye (ayıklanıp yıkanmış)
2 adet soğan
2 adet domates( dalından mis gibi :))
4 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
şeker
yapımı:
tencereye zeytinyağ ve ince doğranmış soğanlar alınır. tuz ve şeker ilave edilip karamelizasyon sağlanır. rendelenen domates ilave edilir ve kavrulur. yıkanıp ayıklanan fasulyeler katılır. üstüne çıkmayacak kadar az su katılıp pişmeye bırakılır.
7 yorum:
ne kadar düzenli tabağa dizmişsiniz, elinize sağlık...
ohhh miiss miss..
olmalıydı şimdii..:)
emeğinize sağlık..
sevgiler...
ohhh miiss miss..
olmalıydı şimdii..:)
emeğinize sağlık..
sevgiler...
ohhh miiss miss..
olmalıydı şimdii..:)
emeğinize sağlık..
sevgiler...
ohhh miiss miss..
olmalıydı şimdii..:)
emeğinize sağlık..
sevgiler...
çok özledim tazecik fasülye alıp pişirmeyi..dolaptakileri artık istemiyorum:)
Merhaba,
Taze fasulye en sevdiğim yaz yemeklerinden biri, çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.Sevgiler:)
Yorum Gönder