"bu da yemek mi?" demeyin. bazen küçük tariflerle çok büyük lezzetler yakalayabilir, ani misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz. bu da onlardan biri bence. eğer mevsim kışsa, hafiften hastaysanız, tüm bunlara rağmen durmadan ilgi bekleyen bir çocuğunuz varsa ve yemeğe ne yapacağınızı hala bilmiyorsanız müthiş kurtarıcı bu tarifi denemenizin tam sırası derim. yanında pilav, tarhana çorbası ve ev yapımı biber turşusu ile günü kurtarabilirsiniz..
malzemeler:
kuşbaşından biraz iri doğranmış tavuk göğsü
1 sogan
nane
kekik
kekik
2 diş sarımsak
nar ekşisi
tuz
karabiber
kimyon
1 kaşık salça
ayçiçek yağı
yapımı:
soğanı rendenin en küçük püre kısmı ile rendeleyin. birçok tarifte rendelenmiş soğanın suyu kullanılır ama benim rendem neredeyse püre kıvamına getirdiği için ben tamamını kullanıyorum. soğanın içine diğer tüm malzemeleri katıp tavuk ile karıştırın. en az 2 saat dinlenmeye alın. daha sonra tavukları şişlere dizip mangalda, ızgarada veya tavada pişirin. yanına pilav ile servis yapın. afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder