18 Şubat 2012 Cumartesi

KREMALI MANTAR ÇORBASI

 çok severek içtiğim ve çoktan burda olması gereken bir tarif...afiyet, bal olsun....

malzemeler:
300 gr mantar( yıkanmış, küçük doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
2 bardak süt
1 paket krema
2 bardak tavuk suyu


 yapımı:
erimiş tereyağına arzuya göre minik doğranmış mantarlar ilave edilip kavrulana kadar sotelenir. üzerine unu katılıp un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. tavuk suyu ilave edilip kaynayana kadar karıştırılır.sütü katılıp tekrar kaynatılır. en son krema ilave edilir ve kaynamaya başladığı an altı kapatılır.tuzu ayarlanıp birkaç kez karıştırılır. ve servis edilir...

püf: yemeklerde tercihiniz sağlığınız olacaksa eğer tuzu en son ilave edin...zira bu şekilde içeriğindeki iyottan tam olarak faydalanabilirsiniz. hatta sofrada koymak en güzeli.. benden küçük bir tavsiye.....

7 yorum:

Filiz dedi ki...

mantarın herhalini çok sevirim ellerine sağlık

anne eli gibi dedi ki...

çok severim ellerinize sağlık..
mutlu hafta sonları..

caferengigül dedi ki...

mantarı her şekliyle severim.Bu soğukların kurtarıcısı çorba,ellinize sağlık.

Cafe Portakal dedi ki...

bol mantar olacak içinde bayılırım ellerine sağlık
sevgiler

zeymuran dedi ki...

ellerınıze sağlık nefıs bır corba olmuş

PAPATYA PRENSES dedi ki...

mantarı çok severim ama çorbasını bir türlü denemek kısmet olmadı.

pek de güzel süslemişsin.Ellerine emeklerine sağlık canım..

yeşim dedi ki...

eline sağlık canım çok güzel görünüyor.afiyetler olsun.sevgilerimle.