ne zamandır yazdan dolaba koyduğum bezelyeleri değerlendirmek istiyordum. tarifim beğenilince siteye yazmaya karar verdim. afiyet olsun
malzemeler:
yarım kilo ayıklanmış bezelye
1 soğan
2 diş sarımsak
2 patates2 havuç
yarım tavuk göğsü( kuşbaşı doğranmış)
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı ayçiçek yağı
yapımı:
soğanlar yemeklik doğranır.pembeleşinceye kadar kavrulur. sırasıyla küp doğranmış havuç, küp doğranmış patates ve ardından tavuklar ilave edilir.hepsi sotelenince salça eklenir.bir miktar ateşte çevrilen karışıma bezelyeler ve kaynamış su ilave edilir. son olarak sarımsaklar rendelenir.piştikten sonra tuzu katılıp kapatılır.
1 yorum:
Ellerinize sağlık sevgiler..
Yorum Gönder