27 Şubat 2010 Cumartesi

ÇİKOLATA ŞELALESİ (VOLKAN)

bu tarifle ilk kez çalıştığım kurumun yemek kursu öğretmeni tarafından tanıştırıldım. pazar günü çalışmanın moral bozukluğunu bitek bu tatlı yok edebiliyordu o zamanlar."herkes gezip eğlenip dinleniyor olabilir bende şelalemi yiyorum" diyerek kendimi avutuyordum. geçen gün görümcem gittiği bir restaurantta bu tatlıyı yediğini ve çok beğendiğini söyledi. bende tatlının tarifini yazmaya karar verdim siteye. herkes yapsın, tatmayan kalmasın diye. şimdiden afiyet olsun

malzemeler:
2 yumurta
75 gr margarin( margarinin üzerinde 50'şer gramlık ayarlamalar var zaten)
75 gr toz şeker (yaklaşık 3 yemek kaşığı kadar)
50 gr un (1 fincandan bir kaşık az)
125 gr bitter çikolata (benmari usulu eritilmiş)


Yapılışı:
öncelikle mümkünse bikaç saat önceden kaplarımızı yağlayıp unlayıp buz dolabına atmakla işe başlıyoruz. ne kadar çok soğursa o kadar etkili sonuclar elde ederiz. bunun için ısıya dayanıklı kaplar kullanmalıyız. çikolatayı ve margarini benmari usulu eritip hazırlıyoruz. yumurtaları, şekeri çırpıp unu ve çikolata-margarin karışımını ilave edip hepsini karıştırıyoruz. kaplara biraz boşluk kalacak şekilde( kabarma payını unutmayalım!!) paylaştırıyoruz. önceden 180 derece ısıtılmış fırında 9-10 dk pişiriyoruz. piştikten sonra fırından çıkarıp ters çevirerek kaplardan çıkarıyor ve dondurma ile birlikte servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: