bugünkü tarif mutfak kültürümüzün demirbaşlarından biri. dumanı tüte tüte, tereyağda yanmış nane kokusu eşliğinde gelir yerini alır sofralarımızda. tadı, lezzeti, kolaylığı ve besleyiciliği ile de asırlar boyu bu yerini korur..masalarımızı süsler. şimdiden afiyet olsun.....
malzemeler:
2 kaşık un
2 kaşık tereyağ
4 kaşık yoğurt
2 kaşık pirinç
1 yumurta
1 limon
2 litre su
tuz
nane
yapımı:
un tereyağda kavrulur. sıcak su ve pirinçler eklenir. pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. yoğurt, yumurta, limon suyu çırpılır ve ılıtılarak çorbaya ilave edilir. servis esnasında nane ile tereyağ kızdırılır tencereye ilave edilir. kase ile servis yapılır..(tuz mümkün olduğunca soğuduktan sonra katılır)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder