4 Şubat 2012 Cumartesi

ÜÇ RENKLİ BÖREK..

 ayda bir toplanırız biz arkadaşlarla..bu ayda ben ağırladım kendilerini...her gelen bir çeşit getirir ve ev sahibesine de bir tek börek yapmak kalır..birde sofrayı kurup çayı demlemek...muhabbet geceye kadar sürer.. her biri ayrı zevklidir...
iyi ki ayda bir toplanırız biz arkadaşlarla......

malzemeler:
4 adet yufka
2 adet havuç( rendelenmiş ve tuzlanmış)
250 gr ıspanak yaprağı(yıkanmış, kurumuş ve tuzlanmış)
250 gr pastırma( dilimlenmiş)
sıvıyağ
1 adet yumurtanın sarısı

yapımı.
ilk yufka serilir. üzerine yağ sürülüp ikinci yufka serilir. ikincisi de yağlanıp üzerine havuç serilir. üçüncü yufka serilir. yağlanıp ıspanak yaprakları döşenir. üzerine dördüncü yufka serilip yağlandıktan sonra pastırmalar döşenir. kenarlarından taşmaması için hafif kıvrılıp rulo yapılır. iki parçaya kesilip bir gün buzdolabında bekletilir.(zamanınız yoksa bekleme süresini birkaç saate indirgeyebilirsiniz.) üzerine yumurta sarısı sürülüp dilimlenir ve yağlanmış tepsiye dizilir. 150 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.ve  pastırmanın muhteşem lezzetinin tadına vararak afiyetle yenir.


7 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canım:)
nefis görünüyor böreğin:)
sevgiler..

anne eli gibi dedi ki...

ellerinize sağlık nefis görünüyor,iyi pazarlar..

Fatma dedi ki...

olsada yesek oh ne guzel olur simdi,disarida kar,icerde cay ve borek mis,mis....burada halis,muhlis taptaze cemenli kayseri pastirmasi bulmasi ne mumkun canimcigim...marketlerden cemensiz yaprak inceliginde pastirmalari bulursak sukrediyoruz....


kisacasi ellerine saglik canim agzimin suyu akti desem yeridir...

sevgilerimle...

lezzet sefasi dedi ki...

Harika gorunuyor

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

TANIŞTIĞIMA MEMNUN OLDUM
:)
BÖREKLER HARİKA
:)

caferengigül dedi ki...

Börek bir harika görünüyor.Ne güzel arkadaşlarla bir araya gelmek.Ama benim "her gelen bir çeşit getirir" kısmı pek hoşuma gitti doğrusu.Sevgiler.

Birsel ve İrem dedi ki...

Nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Çok uzun zaman önce benzer bir börek denemiştim, tekrar yapmanın zamanı gelmiş:)) Afiyet olsun.
Sevgiler.