12 Ağustos 2012 Pazar

BUĞDAYLI KABAK DOLMASI

yılın son iftarı kuzenler ve eşleriyle idi...
iyiki geldiler hasbihal ettik, güldük, eğlendik...
bu da uzun zamandır yayınlamak istediğim bir tarifti.
şiddetle tavsiye ederim..

not: fotoğrafı resmen doğrultup çektim. çünkü misafirlerim ayakta bekliyorlardı..  ne bir ayar ne bir açı ne de kompozisyon söz konusu... affeyleyin....

malzemeler:
6 adet kabak
200 gram kıyma
haşlanmış buğday (kaç dolma yapacaksanız o kadar kaşık)
1 adet büyük boy soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz
sevilen baharatlar

ayrıca sosu için
1 yemek kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
tuz, sıvıyağ

yapımı:
kabaklar iki ucundan kesilir içleri boşaltılır ve ortadan iki eşit parçaya ayrılır... haşlanmış buğday, kıyma, ince doğranmış soğan, domates, salça ve diğer tüm iç malzemeler derin bir kapta çok bastırmadan karıştırılır. içi boşalmış kabaklar bu harçla doldurulur.
diğer taraftan yayvan bir tencereye sıvıyağ konur. kızan yağda un kavrulur. salçası eklenip salçanın tat ve renk vermesi sağlanır. hazırlanan dolmalar tencereye yatay bir şekilde dizilir. kabakların yarısına kadar su ilave edilip kısık ateşte pişirilir..

afiyet olsun:)

4 yorum:

Belgin Pancar AKÇAY dedi ki...

Çok güzel.
Ramazandan sonra denemek isterim.
sevgiler.

kıvırcık bayan/Fatoş dedi ki...

Bu tarife ve blogunuza bayıldım...Sizi takibe alıyorum. Görüşmek üzere..

Dilek Toksoy dedi ki...

pirinç yerine buğday güzel fikir..elinize sağlık..sevgiler..dilektoksoy.blogspot.com

Fatma Damyan dedi ki...

Merhaba canım,
Bloğunu yeni keşfettim ve çok beğendim. İzlemeye aldım:)
Bana da beklerim: http://fatoscatadlar.blogspot.com/
Güzel paylaşımlarda görüşmeyi diliyorum.
İzmir'den kucak dolusu sevgiler...