7 Mart 2010 Pazar
PIRASALI KEK (ÇIPLAK)
trakya da "çıplak" olarakta biliniyor bu tarif. malzemeleri kolay, yapımı pratik.çok sevdiğim dayımın çok sevdiğim eşi kadriye yengem sayesinde tarif defterime kattım ben de bu keki. okul dönüşü çocuklar için hazırlanan sofralara değişik bir alternatif."çocuğum sebze yemiyor" diyen annelere de yeni bir fikir. şimdiden afiyet, bal, şeker olsun:) sağlık, zeka, bol bol da zihin açıklığı versin evlatlarımıza inşallah...
malzemeler:
4 adet pırasa
4 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1,5 paket kabartma tozu
3 su bardağı mısır unu
tuz
yapımı:
pırasaları ince ince doğrayıp az yağda kavuruyoruz. dilerseniz bu kavurma işlemini yapmayabilirsiniz. ama ben tavsiye ederim. kavrulan pırasalara salçayı ilave edip soğumaya bırakıyoruz. diğer taraftan yumurta, sıvıyağ, yoğurt, mısır unu, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir kapta iyice karıştırıyoruz. pırasaları da ilave edip yağlanmış fırın tepsisine döküyoruz.160 dereceye ısıtılmış fırında üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz. sıcak dilimleyip servis ediyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Benzer bir tarifi denedim yakın zamanda. Denemeyenlere de tavsiye ediyorum. Mısır unlu şeyler zaten hep güzel oluyor. Ellerinize sağlık
Yorum Gönder