6 Nisan 2010 Salı
ÇİRKİN KURABİYE
yaklaşık 1 ay önce sevgili rumma'nın sitesinde gördüğüm bu tarifi ne hikmetse rejim kararı aldığım gün denedim. bunun; gördüğüm herşeyi canımın çekmesiyle hiç ilgisi yok!!!
malzemeler:
100 gr tereyağı( ben oda sıcaklığında margarin kullandım)
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı damla çikolata
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 portakal kabuğu rendesi( ben limon kabuğu rendesi kullandım)
un ve kabartma tozu
yapımı:
pudra şekeri ve margarin iyice karıştırılır. daha sonra diğer malzemeler ilave edilir. tepsiye koparılmış parçalar halinde şekil vermeden dizilir.180 derecede pişirilir..
ben bu tarifle hümeyra'nın ev sahipliğini yaptığı 57. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ etkinliğine katılıyorum. kolay gelsin sevgili Hümeyra....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
10 yorum:
yorum kismindaki sorunu cözmene sevindim
bende yorum alamamamın sebebinin begenılmemek olmamasına sevındım...yorumda sorun oldugunu bılmıyordum..tesekkurler
Biz de böyle şekilsiz bir kurabiye yapıyoruz, adına da perişan diyoruz :) Nedir bu tariflerin bizden çektiği :) Ellerinize sağlık, tarifinizi yayınladım.
okadar cok deneedimki yorum birakmayi bende mi sorun var dedim hatta bana yazdigin bir yorumda da yazamadigimi dile getirmistim.
çok teşekkür ederim. inşallah sorun çüzüldü. ve hevesim geldi. kendi kendine yazmak hiç hoş olmuyordu...teşekkürler betül...
Canım sorunu çözmen iyi oldu gerçekten bende defalarca yorum yazmayı deneyenlerdenim..:)
Dediğin gibi ışık önemli bir unsur evinin karanlık olması senin için bir dezavantaj ama pencere önlerini tercih edebilirsin, zaten ediyorsun gördüğüm kadarıyla..
Bunun dışında programla bol ışıklı bir fotoğraf oluşturabilirsin.
Ben internetten online picnik programını kullanıyorum.
picnik.com a girip upload photos u tıklayarak başlayabilirsin istersen..
Dediğin programda işini görebilir..
Kurabiyeyi beğenmişsindir umarım..:)
sevgiler
cok tesekkur ederım rumma'cım. bu önerin cok ıyı oldu. kurabıyeyı de hem ben hem gelen anı mısafırlerım cok begendı. zaten tereddutum de yoktu...senın tariflerinin genelı guzel..
Yorumumu okuyamamışsınız...:)
Gıda mühendisi olduğunuzu yeni farkettim, bilgilerinizi bizlerle paylaşmanız çok hoş olurdu..
Gıdalarla ilgili yazılarınızıda görmek isterim bloğunuzda kendi adıma..:)
sevgiler
Canım yarışma desteğin için minnettarım..Çook teşekkürler .
sevgiler
unun olcusunu de verir misinin? goz kararı ya da kulak memesi kıvamı vs anlamıyorum ben. daha nesnel 2 su bardağı 3 çorba kaşığı vb olursa daha iyi olur. tsk.
Yorum Gönder