26 Nisan 2010 Pazartesi

MAŞUKİYE, TAVUKLU PARÇA PİNÇİK BÖREĞİ


hafta sonu  maşukiyeye gezi planı yaptık..dere kenarında piknik yaparak başladığımız gezimiz kartepenin zirvelerinde son buldu. eve gelince manzaranın şaşkınlığını seyretmekten fotoğraf çekmediğimi farkettim. ama sizlere gezilip görülmesi gereken yerlerden biri olduğunu hatırlatmak isterim. doğa, manzara, temiz hava, oksijen ve nefis lezzetlerle dolu restaurantları ile hafta sonlarımızın bir parçası olacak gibi gözüküyor...
kahvaltı için yaptığım böreğin peynirli tarifini burda yazmıştım .buda tavuklusu ..

malzemeler:
1 tavuk göğsü (haşlanmış)
1 kutu garnitür
1 subardağı sıvıyağ
1 subardağı süt
1 subardağı tavuk suyu
3 yufka
kaşar

 yapımı:

karıştırma kabına sütü, tavuk suyunu, sıvıyağı, didiklenmiş tavuk parçalarını, garnitürü, ve parçaladığımız yufkaları koyup harmanlıyoruz. dikdörtgen borcamı yağlayıp bir yufkayı seriyoruz. karışımı içine boşaltıyoruz. 180 derecede ısınmış fırına veriyoruz. pişmeye yakın rendelenmiş kaşarı serpip üstü kızarana kadar pişiriyoruz.. sıcak servis edip afiyetle yiyoruz...

bu da guzellıklerıne hayran kaldığım lalelerin fotoğrafı. yetiştirmek şimdilerde moda sanırım .bende fotografını cekerek uyayım istedim bu modaya... sevgiler...iyi haftalar...

7 yorum:

Jibek dedi ki...

Selamünaleyküm arkadaşım, sayfamızda blogcunun halleri yazımıza bıraktığınız yorumla sizden haberdar oldum, ben Jibek Amerikadan, ortağım Cahide Mardinden bloğumuzu beraber yazıyoruz.
Kabul ederseniz 12. üyeniz olmak siterim :) Gıda mühendisi olduğunuza sevindim, sizden öğreneceğimiz çok şeyler olmalı, yazılarınızı merakla bekliycem.
Türkiyeden mi katılıyorsunuz? Harika lalelere bittim emeğinize sağlık, sevgiler:)

Cahide dedi ki...

Benden önce ortağım gelmiş sağolsun.
Genelde izleyilik karşılıklı oluyor.Birine izleyici olursanız od size izleyici oluyor.Ama bizim ki karşılıksız çünkü izleyici eklentimiz yok:)
Ama arkadaş listesine ekleyince güncellemeleri görebilirsiniz.
sayfanız çok güzel.ortağımın da dediği gibi bir gıda mühendisi olarak sizden faydalı bilgiler bekliyoruz.Mesela kurabiyelere kullandığınız bonibonlar ne kadar sağlıklı??
Allah'a emanet olun...

humeyra dedi ki...

Börek çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
Cahide Hanım'ın yazdığı gibi bloglarda izleyicilik karşılıklı imiş :) Bunu sonradan öğrendim. Blog dünyasını da böyle bir değişik akıma kapılmış, herkes karşıdaki ne yaparsa iade olarak aynını yapıyormuş.
Halbuki ben her gördüğüm güzel tarif için her bloğu izliyorum. Bunun için karşılık uman arkadaşlar da var demek ki. ama zaten karşılığı, o güzel tarifin sahibinin daha güzel tarifleri varsa gözden kaçırmamak oluyor. Takip ediyorum. Sırf bu yüzden, bloğunuza daha bir sürü güzel tarifler eklemeyi bana borçlusunuz :)

Atike Momini Ziya dedi ki...

selamlarrr...
yorumunuzu, arkadaşım cahidenin bloğunda görüp, garip bir hissin peşine takılarak geldim :) garip dedim ya, sanki tanıyormuşçasına yakın hissettim ...kimbilir belki yakınızdır da bir birimizden habersizizdir :))
börek tarifine bayıldım..börek yapacağım ilk fırsatta denemek isterim...
görüşmek dileği ile.. sevgiler...

rumma dedi ki...

Canım harika fotoğraflar ,lalelere bayıldım. Maşukiye gerçekten çok güzel bir yer yemyeşil..:)

sevgiler

memolininannesi dedi ki...

ummuabdullah ...
ben ıstanbuldayım gorusmus olma ıhtımalımız olabılır:) olmazsada oldururuz.
rummacım yorumun ıcın tesekkurler gercekten cok guzel bır yermıs kısı ayrı yazı ayrı guzel....

Behiye Sönmez dedi ki...

Maşukiye ye biz de bir ay kadar önce gitmiştik..yolu biraz uzun ama o güzelliğe değiyor doğrusu :)