8 Ağustos 2011 Pazartesi

GALETA UNLU POĞAÇA



sahurluk poğaçalarım harika oldular..
paylaşmak istedim..
yapımı çok kolay. ama lezzeti üst sınırlarda.
şiddetle tavsiye ederim..
afiyet olsun şimdiden..

malzemeler:
1 paket margarin ( oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
5 su bardağı un
1 yumurta ( akı hamura, sarısı üstüne)
 kabartma tozu, tuz

iç malzemesi için:
2 adet haşlanmış patates
1\2 kalıp beyaz peynir
maydanoz

üstü için:
galeta unu
yumurtanın sarısı ( ayırdığımız )

yapımı:

haşlanmış patates, peynir ve doğranmış maydanozdan bir iç harç hazırlanır.. ( ezilerek)
hamur malzemeleri bir kaba alınır ve ele yapışmayan bir kıvam elde edene kadar yoğurulur.
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve avuç içinde açılır. iç harçtan bir miktar konulur ve yuvarlatılarak kapatılır.
üzeri yumurta sarısına; daha sonra da tamamı galeta ununa bulanır.
önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında üzeri hafifçe kızarana dek pişirilir..
biraz soğutulup servis edilir..

7 yorum:

Gülcan dedi ki...

gerçekten şahane görünüyorlar ellerinize sağlık.

AYŞEN dedi ki...

bu çok güzel bir poğcadır ve ilk yaptığında bıle sorunsuz tutar herkes denemeli eline sağlık:)

sevda dedi ki...

görüntüden lezzeti belli.harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

balböcükleri dedi ki...

ellerine sağlık çok severim

muazzez dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım. Dün akşam az yediğim ve sahura kalkamadığım için biraz sabır katsayım düştü:) Poğaçalarda iyice mahvetti:)

muazzez dedi ki...

Geldi çattı.. Artık tahammulum kalmadı :)) bu akşam nasipse yapıyorum. İlke kez eşimle baş başa iftar yapıcaz..ve kuymağımızda olucakk:)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

puful puful ne güzel görünüyorlar. ellerine sağlık canım..