12 Ağustos 2011 Cuma

KURU PATLICAN DOLMASI..



dün gece davetli olduğumuz şahane iftar sofrasına benim katkımda bu dolmalar oldu...
ev sahibesinin harika yemekleri arasında yerini aldı...

malzmeler:
20 adet kuru patlıcan
10 kaşık pirinç+10 kaşık ince bulgur( patlıcan sayısı kadar iç malzeme)
2 adet soğan        
1 yemekkaşığı biber salçası
1 yemekkaşığı domates salçası
zeytinyağ
nar ekşisi
1 adet limon
karabiber,  nane, kekik. tuz ve şeker...

yapımı:
patlıcan kuruları kaynayan suda haşlanır ve yumuşayınca süzülüp soğutulur..
zeytinyağda soğanlar pembeleşene dek kavrulur. bu aşamada karamelizasyon için şeker ilave edilir..
kavrulan soğana salçalar katılır.
yıkayıp süzdüğümüz pirinç- bulgur, baharatlar ve tuz ilave edilir.
tüm malzeme kavrulunca limon ve nar ekşisi katılır..
1 çaybardağı sıcak su ilave edilip iç harç pişirilir..

yayvan bir tencereye 2 yemekkaşığı zeytinyağ dökülüp kızdırılır. biber salçası, şeker, tuz ve nar ekşisi ilave edilip çok kısa süre kızgın yağda çevrilip altı kapatılır. patlıcanların içi yarım doldurulup tencereye yatay bir şekilde dizilir. üzerini geçmeyecek kadar su katılıp çok kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir...
afiyet olsun..

6 yorum:

Gülcan dedi ki...

HİÇ YEMEK KISMET OLMADI AMA ÇOKLEZZETLİ OLUYORMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK. SEVGİLER.

Gülcan dedi ki...

HİÇ YEMEK KISMET OLMADI AMA ÇOKLEZZETLİ OLUYORMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK. SEVGİLER.

Swotpisces dedi ki...

ne düşünceli misafirsiniz siz öyle, maşallah. (:

Adsız dedi ki...

elerine sağlık.. =)

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Bayilirim ben bu dolmalara! Yanina da suzme yogurt. Degme keyfime. Ellerine saglik.

GÖNÜL dedi ki...

bayılırım :))))