13 Kasım 2009 Cuma

CEVİZLİ EKMEK


Netten aldığım bu tarifi biraz değiştirip denedim. Tahminimden daha lezzetli oldu. Ekmek makinesinin 2 nolu programında pişirdim. Ama üstü biraz daha kızarabilirdi. Tavsiyem 3 nolu kızarma seviyesini kullanmanız.

MALZEMELER:
350 ml süt
2 çay kaşığı tuz
620 gr tam buğday unu
2 çay kaşığı instant maya
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
1\2 çay bardağı ceviz

YAPILIŞI:
Önce yumurta ve yoğurdu bir kapta çırpıyoruz. Hazneye sırasıyla sütü, yoğurt-yumurta karışımını, unu, tuzu ve mayayı ilave ediyoruz. 2 nolu programı seçiyoruz. Hamurun kıvamı çok sert olmamalı. Gerekli olduğu takdirde un ilavesi yapıp hamurun toparlanmasına yardım ediyoruz. Uyarı sesi geldiğinde cevizleri ilave edip kapağını kapatıyoruz.Eğer kayınvalideniz üzerine sürecek doğal tereyağ, peynir dolu bir hediye sepetiyle de geldiyse kahvaltıyı hayal ederek pişmesini bekliyoruz... AFİYET OLSUN

1 yorum:

Unknown dedi ki...

EKMEK NEFİS GÖZÜKÜYOR AMA İŞTE BENİM MAKİNA YOK YAAA