Çok sevdiğim, soframdan eksik etmediğim, lezzetine bayıldığım bir tarif vermek istedim bugün. Zengin antioksidan içeriği Memolinin sağlığı açısından da önemli tabiî ki..Her hamarat ev hanımına, her anneye, damak tadına düşkün herkese tavsiye ederim.. Afiyet olsun…
MALZEMELER:
5 orta boy domates
2 yemek kaşığı tereyağ
4 su bardağı tavuk suyu
2 kaşık un
Kekik, nane
YAPILIŞI:
Domatesleri rendeleyip tavuksuyu ile birleştirip blenderden geçiriyoruz. Daha pürüzsüz bir kıvam elde etmek adına. Tere yağ ve göz kararı sıvıyağında unu kavuruyoruz. Un kokusu gidip rengi koyulaşınca domates suyunu içine katıyoruz. Ben bu aşamada kıvamı ayarlamak adına su ilave ettiğimde oluyor. Tercihe kalmış. Bir taşım kaynatıp tuzunu, nanesini, kekiğini ilave ediyoruz. Kaşar rendesiyle servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder