10 Kasım 2009 Salı

DİYET KARNIYARIK

"Karnıyarığın diyeti mi olur" demeyin hemde hakikisinden çok daha lezzetli oluyor..Benim gibi "Kıymasız da yenmez ki bu meret" demeyip daha sade bir iç harç hazırlarsanız çok daha hafif bir lezzet elde edebilirsiniz.Közlenmiş patlıcan aşığı olarak dün eşimin gelmesine 2 saat kala kafamda yanan ampul sonucu elde ettiğim bu yemeği paylaşmak istedim.Tüm közseverlere armağan olsun....

MAZLZEMELER:

5 küçük boy patlıcan

1 orta boy soğan

2 çarliston biber

2 orta boy domates

3 diş sarımsak

150 gram kadar kıyma

YAPILIŞ:

Önce patlıcanları tamamen soyuyoruz.Karnıyarıkta en sevmediğim taraf olan kabuk kısmında böylece kurtulmuş oluyoruz.. Soydugumuz patlıcanları güzelce yıkayıp fırın kabına alıyoruz.Üzerini bol yağ ile ovalıyoruz. Patlıcanlara bikaç yerinden delik açıp sıcaklığın iç kısımlarını daha iyi pişirmesine yardımcı oluyoruz.Daha sonra da yaklaşık 200 civarı bir sıcaklıkta patlıcanlar iyice yumuşayıp bıçak rahat girip çıkacak kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz. Bu işlem patlıcana köz tadı veriyor.Bir yandan da soğanı, biberleri, kıymayı, domatesi, baharatları, tuz ve biraz da şekeri tavada pişirip hazır ediyoruz..Patlıcanları hazırladığımız harçla doldurup üstüne salçalı su ilave ederek bir miktar fırınlıyoruz...Tüm bu uğraş sonucu ortaya çıkan lezzeti çok seviceksiniz.Hem patlıcanlar yağda kızarmadığı için hafif ve sağlıklı bir yemek yemenin iç huzurunu hissedicek, hemde hamaratlığın simgesi bu yemeği layıkıyla yapmanın ve sofranızda sunmanın haklı gururunu yaşayacaksınız.

NOT: En kısa zamanda fotoğrafını çekicem. Ama görüntüsel anlamda çok farklı değil.Herkese sağlıklar, afiyetler dilerim....

Hiç yorum yok: