10 Kasım 2009 Salı

YOĞURTLU SOSLU ISPANAK


Demir eksikliğinden soğuk algınlığına; kalp rahatsızlıklarıdan hemoroide kadar bir sürü derde derman ıspanağı hamur işlerinden ve kabul günü sofralarından daha fazla yazmamız gerektiğini düşündüm. Kalorisiz, sağlıklı bu yemeği pişirmeyi bilmeyeneler için bir keşif, bilenlere de bir hatırlatma olması dileği ile...

MALZEMELER:
1\2 kg ıspanak
1 adet orta boy soğan
2 diŞ sarımsak
1 kaşık domates salçası
1\2 kaşık biber salçası
2 kaşık pirinç veya bulgur
sıvıyağ

SOSU İÇİN:
1 kase yoğurt
pulbiber ,nane

YAPILIŞI:
Ispanakları yaprak yaprak ayırıp tek tek yıkayarak bir kaba alalım. Bu şekilde de bikaç kez soğuk su ile yıkayalım, son suyuna sirke ilave edip bir süre bekletelim. Ve son kez yıkayıp doğrayalım. Soğanları ince ince kıyıp pembeleşene dek yağda kavuralım. Üzerine sırasıyla salçayı, sarımsağı,yıkanıp temizlenen ve doğranan ıspanakları ilave edip kavuralım. Kavruldukça sönen ıspanaklar suyunu bırakınca tercihe göre bulgurunu veya pirincini ilave edip kapağını kapatalım.Kısık ateşte pişirelim.Sarımsaklı yoğurt ve yağda yakılmış pul biber ile servis edelim.

Hiç yorum yok: