10 Kasım 2009 Salı

MUHALLEBİLİ İRMİK HELVASI

Olağan arkadaş grubumuzun toplantılarından birinde Esra’nın bize dondurmalı sunduğu bu tatlıyı ben kış gelirken muhallebili denemeye karar verdim. Çok lezzetli ve bir o kadar da şık bir sunum oldu. Özel misafirlerinize ikram edebilir yada kendinizi şımartabilirsiniz bu lezzetle..

MALZEMELER:
2 bardak süt
1 bardak irmik
1 bardak şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
1\2 çay fincanı sıvıyağ

MUHALLEBİNİN MALZEMELERİ

6 yemek kaşığı pirinç unu
3 bardak süt
4 yemek kaşığı şeker

YAPILIŞI

1- Süt, şeker, vanilya bir tencerede yavaş yavaş kaynatılır.
2- Tereyağı ve sıvıyağ tencerede eritilir. İrmik ilave edilir. Rengini alıncaya kadar kavrulur.
3- Kaynayan süt, şeker, vanilya karışımı ilave edilir.
4- Kıvamı alıncaya kadar karıştırılır. İrmik sütü çekince kapağı kapatılıp demlenmesi sağlanır.
5- Arada karıştırılarak ılıtılır.
6- Servis kasesinin içi oyuk bir biçimde helvayla doldurulur ve içine muhallebi doldurularak üstü yine helvayla kaplanır. Böylece helvanın arasına muhallebi gizlenmiş olur.
7- Kase ters çevrilerek üstü cevizle süslenir.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: